Pages

miercuri, 11 mai 2011

Cloud storage. Sau stickul meu virtual.

Se pare ca zilele stickului USB sunt numarate. Cei care au unul acasa pot sa il pastreze pentru din ce in ce mai putinele aplicatii. Oricum, nu se mai merita transferul pe stick. A aparut cloud storage.

Deci ce e cloud storage?

Un fel de harddisk virtual. Iti pui datele undeva pe net, in userul tau, si poti sa le accesezi de unde vrei.

De ce cloud storage?

Pai de ce nu? Netul merge bine, e cam peste tot, se gasesc locuri unde poti sa iti faci cont GRATUIT (bineinteles cu anumite limitari)... suna bine, nu? Firmele mari incep sa aiba din ce in ce mai multe servicii de cloud storage, deci oricum acolo vom ajunge mai devreme sau mai tarziu.

Unde?

Exista, dupa cum ziceam, mai multe firme / servere de cloud storage, multe avand si varianta free si cu limitari.





Windows Live SkyDrive ofera gratis 25GB. Dar are si minusuri. Dimensiunea maxima per fisier nu poate depasi 50 MB. Accesul se face din browser. Nu se pot pune foldere, doar fisiere.


Mi-a placut DropBox. Contul gratuit are toate capabilitatile contului cumparat, singura limitare fiind cea de spatiu. Initial 2GB, si cu referrals se poate urca pana la 10GB total. Nu e rau. Poti inclusiv sa ai mini-aplicatia pe mai multe calculatoare si sa iti sincronizezi datele.


SpiderOak pare sa aiba aceeasi functionalitate ca Dropbox: 2GB gratis si nici o alta restrictie. Si din nou, pentru referrals primesti spatiu in plus.

Google docs e doar 1GB. Mizilic pe langa ce ofera in casuta de mail. Dar... si aici exista ceva interesant: un document din google docs poate fi editat de mai multe persoane. Plus ca il ai de cum ti-ai facut cont la gmail.


Update: am mai aflat de existenta ZumoDrive. Si acesta pare sa aiba toate facilitatile competitorilor. Nu am vazut sa aiba bonus de referrals. In rest tot 2Gb, tot web + aplicatie, in functie de ce vrei, se lauda si cu compatibilitate iPhone, Android samd. Ah, si se integreaza si cu Yahoo. Poate fi interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu