Pages

vineri, 26 august 2011

Rosia Montana: episod nou

Povestea cu Rosia Montana e veche. Dar saptamana asta s-a adaugat cam multa sare si piper...

Prima data a fost Basescu. M-a dezamagit complet. Ca cica este pentru proiect. Pe fata. Ca avem nevoie de niste aur. La cum e contractul parca vad ca Romania primeste cam de o bratara, asa. Si va plati cat casa pentru a curata gunoiul dupa RMGC. O fi primit ceva? Cine mai stie? Ca Videanu era de multisor in barca RMGC...

Laszlo Borbely (ziare.com)
Apoi Laszlo Borbely apare calare pe un cal alb, cum ca el / ministerul Mediului nu vor accepta concentratia de cianuri de 5ppm (adica jumatate din cele 10ppm cat cere UE). Cum ca a auzi ca in Suedia se lucreaza cu cifre mult mai mici. Acum nu stiu, bine ar fi. Probabil la 1-2ppm (real) si mult mai multe procente din aurul extras (nu din profit!!) sa revina tarii, as fi si eu de acord.

E clar ca daca se semneaza la 1-2ppm, daca nu se fac controale, tot cat vor ei vor deversa (deci cat casa). Ca la cati bani se invart, au cu ce face multi ochi sa se inchida... Asa ca nu stiu. Sau poate dom' ministru vrea si el o atentie? Nici asta nu e clar. (Nu zic ca ar fi corupt, dar mi-e frica de clasa noastra politica).

Pana acum pot doar sa dau o bila alba ministrului mediului si sa incerc sa fiu optimist si sa sper ca pana se porneste proiectul trec suficienti ani pentru ca sa ajungem la un nivel cu mai multa civilizatie si mai putina hotie. Si atunci si exploatarea va fi destul de OK.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu