Pages

vineri, 23 septembrie 2011

Interzicerea cersetoriei

Stirea din saptamana trecuta pe care am citit-o cu cea mare placere a fost ca Partida Romilor va depune la Parlament un proiect de lege care se refera la interzicerea cersetoriei.

Multi ar zice "da ce, e legala??". Pai da, ca nu este prevazut nimic in lege despre cersetorie. Si tot ce nu este interzis.. este permis.

Clar, e ciudat ca desi Europa arata cu degetul spre noi de multi ani, desi vrem sa devenim o tara turistica, nimeni nu a introdus asemenea lege. Dar poate le-a fost frica exact de Europa, care, cand Guvernul de atunci a vrut sa nu acorde pasaport tiganilor a strigat "discriminare!". Na, acum e propusa chiar de partidul lor, deci suntem acoperiti.

Ce este intr-adevar bine e ca s-au gandit putin inainte. Adica nu doar o lege de genul i-am prins la cersit, le-am dat amenda si gata. Cum este, din cate stiu, si la prostitutie. Si in secunda 2 sunt iar toti la "servici". Plus ca nu au domiciliu stabil si "nu au bani". Legea va prevede si ca daca persoana este amendata de 3 ori va trebui sa faca munca in folosul comunitatii.

Astept cu nerabdare textul final al legii si momentul cand trece prin parlament. Desi stiu ca pana la aplicare va mai trece ceva vreme. Dar asa si politistii vor avea un suport si putea macar sa "ii scrie in carnetel" pana la 3 abateri, iar apoi sa-i adune si sa-i puna la treaba. Poate ii vor lua mai repede la intrebari, ca va avea sens.

Le tin pumnii la cei cu legea. Sa iasa ceva bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu