Pages

joi, 10 noiembrie 2011

Guvernul a modificat legea anvelopelor de iarna

Premierul Emil Boc a semnat in aceasta dimineata noua lege a anvelopelor (Legea 69 /2011), act care intra in vigoare imediat! si care modifica substantial prevederile anterioare. Totusi, soferii nu trebuie sa fie speriati: noua lege va fi disponibila de maine in toate benzinariile din tara . Brosurile costa 10 lei si achizitioarea lor este obligatorie.

Iata care sunt principalele modificari pe care le aduce noua lege:
  1. Cauciucurile de iarna devin obligatorii pentru toate categoriile de participanti la trafic, indiferent daca este vorba de autoturisme, motociclete, biciclete, role, carucioare de butelie sau cizmele de cauciuc folosite la promenada prin noroaiele drumurilor comunale si judetene. Legea nu face discriminari, asa ca fiti cetatean corect! 
  2. Fac exceptie de la aceasta regula cazurile sociale, care-si pot dovedi starea paupera cu talonul de la Audi Q7 sau Mercedes SLK. 
  3. Cauciucurile de iarna vor fi in trei variante diferite: pentru polei, pentru gheata si pentru ninsoare. Cetatenii sunt obligati sa foloseasca tipul corect de cauciuc pentru fiecare situatie. In caz ca situatia pe teren este amestecata, conducatorii auto trebuie sa foloseasca cel putin un cauciuc din fiecare tip. 
  4. Politia va verifica in mod minutios orice conducator de Logan. Daca acesta este in regula, oamenii legii au obligatia sa constate daca respectivul individ are trusa de prim ajutor, roata de rezerva, ratele platite la banca, unghiile taiate si, evident, sapca. 
  5. Cetatenii de etnie rroma care-si pun lanturi la cauciucuri sint rugati ca, mai intai, sa le scoata de la gatul nevestelor. 
  6. Cauciucurile all-seasons vor fi interzise. Prin aceasta masura Guvernul vrea sa impulsioneze industria româneasca de cauciucuri importate. 
  7. Cetatenii sunt obligati sa-si monteze cauciucuri de iarna chiar daca nu intentioneaza sa mearga cu masina in timpul iernii. Aceasta ar putea fi furata pana la primavara si ne putem pune hotii - niste cetateni nevinovati - in pericol. 
In caz ca te intereseaza informatiile pe bune despre anvelopele de iarna, ele sunt aici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu