Pages

marți, 27 martie 2012

Review: Storcator de fructe si legume Philips HR1861 (si HR1858)

Dupa ce am avut pentru mai multi ani un storcator no name, am fost convins sa imi cumpar un Philips. Acest lucru se intampla acum vreo 2-3 ani.

Philips HR1861
Mi-am luat Philips HR1861 si nu imi pare rau. Diferenta se vede de la prima stoarcere. Pulpa ramasa este uscata, aparatul are niste ventuze cu care se lipeste de blat si nu mai danseaza (cu exceptia pornirii), paharul de colectare are o chestie de plastic (pe care o atasezi doar daca vrei) si la sfarsit, cand torni, va retine spuma, componentele se dezasambleaza si se spala usor (are inclusiv perie pentru sita). Deci chiar nu i-am gasit cusur.

Am scris ca pulpa iese uscata. Sa nu te astepti sa fie ca la ierbar. Sau ca la presa. Totusi, e doar un storcator. Dar stoarce bine.
Daca nu vrei sa arunci pulpa, am auzit o idee faina: o lasi la uscat si faci ceai.

Are 2 viteze, ceea ce il face bun atat pentru fructe, cat si pentru legume. Chiar am facut suc cu morcovi sau cu sfecla rosie. De fapt am facut inclusiv cu telina (!) si s-a comportat bine.
In general cam termin sucul cu un mar, ca sa "curat" aparatul. Nu stiu daca e necesar, e o deprindere de la cel vechi. Dar da un sentiment fain dupa ce a scos suc mai putin din cine stie ce uscaturi, sa curga bine la sfarsit. Mere poti sa pui si intregi daca-s medii-mici (mari nu incap), dar merge mai bine daca le tai. O sa vezi.

Philips HR1858
Singura problema pe care am gasit-o a fost dupa mai bine de 1 an. Dar nu e extrem de deranjant. Se pare ca de fapt aparatul nu se spala perfect (nu am masina de spalat vase) si in anumite zone aparatul ramane murdar/patat. Ei na, asta e, nu arata ca nou. Oricum, n-o sa-l vand :-)



Modelul HR1858 e un fel de HR1861 mai mare, dar cu motor mai slab. Probabil tot ce am scris i se potriveste foarte bine, totusi modelul pe care il am eu (HR1861) pare mai rentabil, numai sa-l mai gasesti de vanzare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu